Dessins | Mary Katrantzou

mary katrantzou 2
Mary Katrantzou is geboren in Athene in 1983. Haar moeder was een interieur designer en haar vader werkte in textieldesign. Mary Katrantzou focust op hoe prints en dessins het lichaam van een vrouw kunnen veranderen. Ze heeft hiermee een eigen kenmerkende wereld gecreëerd van innovatieve en esthetische dessins. Hierbij zijn kleuren, texturen en vormen van even belangrijke waarde. Haar thematische collecties stralen luxe uit en ze gebruikt vaak luxe voorwerpen in haar dessins die een vrouw een bijzonder gevoel geven maar normaal gesproken niet kunnen dragen, zoals parfumflessen, interieurs, kunst, landschappen en postzegels. Mary Katrantzou heeft vele onderscheidingen gekregen voor haar werk, waaronder Young Designer of the Year at the Elle Style Awards (2012) en British Fashion Award for Emerging Talent in Womenswear (2011).

mary katrantzou 1

mary katrantzou 3Geef een reactie