Sieraden | 10 bijzondere design ringen

Marion van Cruchten Forgotten Memories
Marion van Cruchten – Forgotten memories
Deze serie sieraden is gebaseerd op herinneringen uit Cruchtens kindertijd. De herkenbaarheid van herinneringen vereeuwigd ze voor volwassenen. Alle invloeden komen samen in de creatie van weggeblazen paardebloemen, een ketting madeliefjes en het blazen van grote kauwgombellen. En inderdaad slaagt Marion van Cruchten erin ons weer mee te nemen naar onze eigen jeugd.

 

Polly Horwich

Polly Horwich – 60 rings – 2012
Ontwerper Horwich is geïnspireerd door human experience. Terugkerende thema’s zijn herinneringen, emotionele reacties en ons gevoel van kostbaar zijn. Ze combineert deze thema’s met haar affiniteit voor rasters (voortgekomen uit haar studie en carrière in architectuur). Deze affinitiet zorgt voor orde en veiligheid in plaats van chaos en onzekerheid. Met deze collectie van 60 ringen wil ze blijheid bij anderen opwekken. 

 

 Crashed rings by KYOK KIM-KR
Kyeok Kim – Crashed Ring
Met de collectie “Crashed ring” heeft Kyeok Kim zich gestort op het proces van het transformeren. Een nieuwe creatie ontstaat door het origineel te transformeren. De vernieuwde ringen worden gemaakt door bestaande ringen te verpletteren. 

 

Jewelry Greetings by Christiane & Oliver Hampel
Oliver Hampel en Christiane Hampel – Jewelry Greetings
Jewelry Greetings is een collectie van papieren wenskaarten waar je ringen van kunt vouwen. De driedimensionale ringen zijn gemakkelijk uit de kaart te drukken, daarna hoef je alleen de vouwinstructies te volgen en je kunt de ring zo om je vinger schuiven. 

 

Reindeer fur rings by Mari Isopahkala, Finland
Mari Isopahkala – Furring
Mari Isopahkala heeft veel prijzen gewonnen voor haar uiteenlopende ontwerpen. Ze werkt multidisciplinair en maakt producten, sieraden, meubels, verlichting, textiel en ontwerpt exposities en ruimtelijk design. Ze heeft een innovatieve kijk op materiaalgebruik, zoals de Furring duidelijk laat zien, waar ze zilver en rendiervacht op een prachtige manier met elkaar combineert.

 

 

Translucent Explorations by Mariko Kusumoto.
Mariko Kusumoto – Translucent Explorations
Kusumoto haalt zijn inspiratie uit een eeuwenoude techniek (tsunami zaiku). Deze techniek werd in de Edo-periode (1603-1867) gebruikt om textiele haarversieringen te maken die gedragen werden bij kimono’s. Door het gebruiken van deze origami-achtige techniek schept Kusumoto complexe patronen in zijn ontwerpen.

 

 

Kinetic Jewelry By Michael Berger
Michael Berger – Kinetic jewelry
Berger voegt een extra dimensie toe aan traditionele sieraden, de vierde dimensie: beweging. Zijn kinetische sieraden hebben individuele elementen die kunnen roteren, draaien of swingen. Zijn inspiratie is afkomstig van de kinetische energie in het menselijk lichaam.

 

SEJIN JEONG-NORTH KOREA, diamond ring
Sejin Jeong – Diamond rings
Er is, naar mijn smaak, niet genoeg over deze noord Koreaanse ontwerper te vinden. Op haar Facebook pagina zijn nog meer prachtige werken te vinden, maar haar Koreaanse teksten vertalen met de vertaalknop op Fb levert niet veel op. Waarschijnlijk moeten we de wens om meer te weten te komen over haar werken laten varen en gewoon genieten van haar mooie werk. 

 

 

Khrystyna Poetic-Jewels-Containing-Real-Flowers-3
Khrystyna – RubyRobin
Deze prachtige ring is al eens als inspiratiemaandag voorbij gekomen, maar het is zo prachtig dat hij ook in deze lijst voorkomt. Khrystyna verwerkt echte planten in haar sieraden.

 


Gahee kang 2 Gahee kang
Gahee Kang – Spring rings
Kang heeft ringen ontworpen waar je zelf nog mee aan de slag moet. Spring is een ring die aanmoedigt om wilde bloemen te plukken en die in de ring te weven. De schoonheid van het sieraad zit niet in de ring zelf maar in de bloem die je er zelf in verwerkt, aldus Kang.

 Geef een reactie