Sieraden | 10 bijzondere design kettingen

Dorry Hsu

Dorry Hsu – Tao
Tao is een serie sieraden van Dorry Hsu die gekarakteriseerd wordt door elegante, minimale lijnen. Hsu wil met fascinerende vormen en creatieve wijze van het dragen van sieraden, de drager en de aanschouwer uitdagen anders over sieraden na te denken.

 

Elisa Lee 360_white_Structure3

Elisa Lee – Structures, limited editions 2
Normaal gesproken ontwerp Elisa Lee glassieraden. Deze collectie laat zien hoe Lee bezig is met het gebruiken van andere technieken. Maar zowel bij de glassieraden als deze serie Structures benadrukt ze de sieraden zelf door hen de blikvanger te laten zijn. Normaal doet ze dat met grote en kleurrijke sieraden. Bij Structures doet ze dat door open vormen te gebruiken die een bijzondere lichtheid geven.

 

Wieteke Opmeer

Wieteke Opmeer – Zaaisieraad
Deze prachtige ketting is gemaakt door Wieteke Opmeer. Ze heeft materialen gebruikt als wateroplosbare stof, wateroplosbaar draad, bloemzaad mix en heeft een natuurlijke grene kleurstof toegevoegd. Een serie sieraden van tijdelijke aard. De sieraden kunnen gedragen worden, maar na verloop van tijd lossen ze langzaam op door contact met water (denk aan transpiratie, regen etc.). Als het sieraad niet meer gedragen kan worden of als de drager daar behoefte aan heeft, kan het op een mooie plek in de natuur gelegd worden, hier zal het verdwijnen en op de plek waar het is achtergelaten zullen wilde bloemen groeien.

 

EMMA WARE, RHYTHM NECKLACE- rubber and oxidized silver plated chain.

Emma Ware – Rhythm necklace
Deze ketting van Emma Ware benadrukt een zekere vloeibaarheid door het gebruik van gedraaide stroken (gerecyled) rubber. Ware noemt haar werken “intricate sculptures” die het lichaam omlijsten en complimenteren. Haar sieraden volgen onze rondingen en hoeken om de schoonheid van de natuur te benadrukken en te vieren. Deze fragiele sculpturen zijn zacht, tastbaar en beweegbaar. 

 

Gesine Hackenberg

Gesine Hackenberg – Kitchen necklace
Hackenberg heeft deze Kitchen necklace gemaakt van oud, antiek aardewerk en draad. Het basisthema waar Hackenberg mee werkt is om alledaagse gebruiksvoorwerpen te gebruiken om sieraden mee te maken. Zo worden mensen intiem en onontbeerlijk verbonden met de gebruiksvoorwerpen. Zelf beschrijft Hackenberg het dragen van haar sieraden op het lichaam als de meest intieme en directe vorm van het tonen van de specifieke relatie met een object.

 

Maria Jennifer Carew

Maria Jennifer Carew – LessIS
LessIS is een collectie hangers van Maria Jennifer Carew. Het idee is ontstaan als een alternatief concept voor een ketting. Carew raakte gefascineerd door het fenomeen dat aan een hanger meer waarde wordt gehecht dan aan de ketting zelf. Zo ontstond een nieuw concept, kettingloze hangers. Met simpele vormen ontwikkelde ze een jonge, iconische en leuke collectie die nieuw is in de sieradenwereld. Het is een vernieuwde manier van het dragen van sieraden.

 

Nervous System

Nervous system – Radiolaria pendant
Nervous system (Jessica Rosenkrantz en Jesse-Louis-Rosenberg) werkt op het snijvlak van wetenschap, kunst en technologie. De ontwerpers gebruiken computersimulaties om designs te genereren en ze produceren hun projecten digitaal. Om de ontwerpen te maken schrijven ze computerprogramma’s gebaseerd op processen en patronen uit de natuur. Met behulp van de computerprogramma’s kunnen ze complexe en onconventionele vormen genereren. Naast sieraden ontwerpen ze ook kunstwerken en interieur accessoires. 

 

NOra Fok

Nora Fok – Disc Florets 
Nora Fok heeft Disc Florets gebreid van geverfde nylon. Het is een studie en interpretatie van de wiskundige patronen in de kern van chrysanten. Fok is geïntrigeerd door de wereld. Ze werkt met thema’s als natuur, structuur, systemen en orde maar ook met de mysteries en magie die ze ervaart als ze aan het werk is. Ze vestigt graag de aandacht op het gewone waaruit ze iets speciaals ontwerpt en presenteert dit op een bijzondere manier aan de wereld.

 

PATRICIA GALLUCCI-ARGENTINA

Patricia Gallucci – Floreciendo
Floreciendo (bloeiend) is een ketting uit de serie Estrellitas van Patricia Gallucci. In haar artistieke proces zoekt ze naar de vreugde van het transformeren van materialen. Ze experimenteert om zo haar sieraden een teergevoeligheid mee te geven. Dit proces leidt vaak tot onverwachte uitkomsten. Gallucci omschrijft dat haar werken tot leven komen doordat ze kleine elementen intuïtief herhaald. Voor Gallucci is de interactie tussen het sieraad en de drager belangrijk; sieraden zijn een manier om een fysieke en emotionele band te scheppen.

 

schmuckatelier SUSANNE WEIN-DE

Susanne Wein – Verknüpfungen
Wein creëert haar sieraden in een confrontatie met zichzelf en haar omgeving. Impressies en ervaringen staan centraal. Deze worden, samen met materialen door Wein verzameld om mee te werken. De waarde van de materialen zijn ondergeschikt aan het charisma dat Wein in de materialen voelt. Naast de klassieke materialen die door menig goudsmid gebruikt worden, kiest Wein ook voor alledaagse objecten. Zo geeft ze een nieuwe transformatie aan haar sieraden. Alledaagse objecten geven de sieraden een zekere levenservaring mee, een betekenisvolle sensualiteit.

 Geef een reactie