De agenda van een creatief zzp-er

DSC_1175

“Jij gaat zeker weer lekker artistiek bezig vanmiddag? Ik ben jaloers. Zometeen zit ik weer saai op kantoor.” Dit soort opmerkingen hoor ik vrij vaak. En dan glimlach ik vriendelijk en ben ik inderdaad blij met mijn beroep. Toch is het niet zo dat ik elke dag kunst maak of dessins ontwerp. Integendeel, mijn agenda loopt over van randzaken. Taken die anderen op kantoor ook moeten doen. De hoeveelheid tijd die ik als creatief zzp-er daadwerkelijk aan het maakproces kan besteden is niet zo groot, besef ik.

De agenda van een creatief zzp-er zit lastig in elkaar. Dat komt omdat je verschillende petten op moet hebben en niet even iets bij een collega kan neerleggen. Mijn week wordt gevuld met allerlei verantwoordelijkheden waarvoor een bedrijf meerdere mensen in dienst neemt. Zo zette ik afgelopen dinsdagochtend mijn content-strategiepetje op, bleek ik donderdagmiddag een on- en offline marketeer te zijn en veranderde ik vanochtend in een bedrijfsadviseur. Daarnaast voel ik mij regelmatig een artistieke mentor, financieel manager, persoonlijk-ontwikkelcoach, productie-aanjager, autodidactisch docent en roostermaker/planner. Als ik extra vroeg opsta of weekenddagen als werkdagen beschouw, lukt het me ook nog nieuwe werken te creëren.

Toegegeven, het klinkt dramatischer dan het voelt. Zolang ik drie dingen in de gaten hou, kan ik met al die petten prima jongleren. Ten eerste is het belangrijk dat ik blijf beseffen waar ik het voor doe. Ik voel me bevoorrecht dat ik mijn passie kan volgen en dat is een overvolle agenda waard. Ten tweede kan ik alle ideeën waar ik zo enthousiast over ben implementeren; ik ben immers ook CEO. En als laatste weet ik dat ik mijn overvolle agenda ook met mooie, fijne en inspirerende vrije tijd moet blijven vullen. Daarmee laad ik mezelf weer op. Er komt energie vrij om de taken in mijn agenda te tackelen.

O ja, heb ik al verteld dat ik de komende weken de pet van evenement-organisator op heb? De tweede editie van de huiskamerexpositie komt eraan! En hij zit in een nieuw en groter jasje. Dus de komende tijd neemt de evenement-organisator de leiding. Zij laat nu de artistieke mentor harder lopen, vraagt veel van de roostermaker en heeft een verzoek tot promotie van het evenement ingediend bij de on- en offline marketeer. Dus bij deze; kom jij in jouw vrije tijd naar dit inspirerende evenement? Dat zou de zaterdagochtend-kunstenaar in mij heel blij maken!

 Geef een reactie